TARIM'DA BAYKAL EM1 ...

        TOPRAĞA ETKİLERİ

  1. •Tarlada kalan ürün kalıntılarının doğal ayrışmasını hızlandırır.

  2. •Toprakta agrega oluşumunu teşvik eder ve sıkıştırmaya karşı direnci arttırır.

  3. •Kök oluşumunu hızlandırır.

  4. •Topraktaki besin maddelerinin canlılığını ve bulunabilirliğini arttırır.

  5. •Toprak yapısını ve gözenekliliğini artırmaya yardımcı olur.

  6. •Nematod gibi hastalıklara engel olur ve toprağın biyolojik olarak düzeltilmesini sağlar.

  7. •Toprak sıcaklığını 4-5 derece artırarak dona karşı daha mukavemetli hale getirir.

  8. •Verimli katman toprağı 60-80 cm derinliğe kadar doğal hava ve su için yumuşamayı sağlar.

  9. •Çimlenme, çiçeklenme, başaklanma, kardeşlenme ve mevye verimini artırır.

  10. •Toprağın derin katmanlarında azot, potasyum, fosfor ve eser elementler biriktirir.

  11. •Hasat dönemini 15 ile 30  gün erken alınmasını sağlar.

  12. •Sebze, tahıl ve meyvelerin etkililiğini ilk yıl % 30-50 oranında arttırır . 

  13. •Çiçek bitkilerinde pedinküllerin sayısı ve çiçeklerin büyüklüğü artar

  14. •Çevre dostu tarım ürünlerinin yetiştirilmesini teşvik eder

  15. •Bitki meyveleri yüksek miktarda besin içeriğine sahip olur.

  16. •Meyvelerin tadı ve kalite göstergelerini iyileştirir.

  17. •Daha yüksek vitamin, karoten, nişasta, protein vb. oluşmasını sağlar.

  18. •Bitkileri hastalıklardan koruyarak zararlı mikroorganizmaların oluşmasını engeller.

  19. •Organik maddeleri işleyerek toprak verimliliğini etkili bir şekilde geri kazandırır

  20. •Bitkiler için kolayca mevcut olan besin sayısında artışa neden olur;

  21. •Sera’da toprağı değiştirmeden aynı mahsulün tek bir yerde yetiştirilmesini mümkün kılar 

  22. •Daha yüksek kalite ve fiyatla rekabetçi ürünler elde etmeyi mümkün kılar.

  23. •Daha fazla etkili olması için, Baykal Em1i ilkbahardan sonbahara kadar kullanılır.

  24. •1  litre Baykal Em1 ile hazırlanan 100 litre solüsyon 5 ton tam organik gübreye eşdeğerdir.

  25. •Raf ömrünü önemli ölçüde artırır, bozulmaları doğal olarak geciktirir.

  26. •Hastalık ve zararlıların azalması veya yok edilmesine yardımcı olur.

 TOHUMA ETKİLERİ...

•Bitkilerin zararlılara ve hastalıklara karşı doğal direncini arttırır.

  1. •Çimlenme hızını artırır.

  2. •Tohumun organik olmasını sağlar.

  3. •Bitki büyümesini destekleyen rizobakteri olarak etkisi nedeniyle,

  4. • Çimlenmeden fidelerin ortaya çıkmasına kadar kök ve köklerin canlılığını arttırır. 

  5. Fide yaşam şansını artırır.

BİTKİYE ETKİLERİ...

  1. •Bitkilerin zararlılara ve hastalıklara karşı doğal direncini arttırır.

  2. •Bitkilerin görsel görünümünü  renk, boyut ve yapısını iyileştirir.

  3. •Toprağın derin katmanlarında azot, potasyum, fosfor ve eser elementler biriktirir.

  4. •Hasat dönemini 15 ile 30  gün erken alınmasını sağlar.

  5. •Sebze, tahıl ve meyvelerin etkililiğini ilk yıl % 30-50 oranında arttırır . 

  6. •Çiçek bitkilerinde pedinküllerin sayısı ve çiçeklerin büyüklüğü artar

  7. •Çevre dostu tarım ürünlerinin yetiştirilmesini teşvik eder

  8. •Bitki meyveleri yüksek miktarda besin içeriğine sahip olur.

  9. •Meyvelerin tadı ve kalite göstergelerini iyileştirir.

  10. •Daha yüksek vitamin, karoten, nişasta, protein vb. oluşmasını sağlar.

  11. •Bitkileri hastalıklardan koruyarak zararlı mikroorganizmaların oluşmasını engeller.

  12. •Organik maddeleri işleyerek toprak verimliliğini etkili bir şekilde geri kazandırır

  13. •Bitkiler için kolayca mevcut olan besin sayısında artışa neden olur;

 

ÜRÜNLER