BAYKAL EM1 

     TÜM CANLILARIN YAŞADIĞI TÜM ALANLARDA KULLANILABİLEN , İNSAN VE TÜM CANLILARIN SAĞLIĞINI DOĞAL ÖZELLİKLERİNİ VE VERİMLİLİKLERİNİ KORUMAK ÜZERE TARİH ÖNCESİ DÜNYANIN OLUŞUMUNDA YERYÜZÜNE KONULMUŞ CANLI BAKTERİLER MİKROORGANİZMALAR TOPLULUĞUDUR..

 1-  TARIMSAL YETİŞTİRİCİLİKTE

 2-  TOHUM  KORUMADA

 3-  TOPRAK ISLAHINDA

 4-  KİMYASAL ARINMA İHTİYAÇ ALANLARINDA 

 5-  BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK

 6-  KANATLI TÜM HAYVANLAR,

 7-  TAVUK ÇİFTLİKLERİ,  İNEK  ÇİFTLİKLERİ

 8-  ÇİFTLİK HİJYENİ PİS KOKU GİDERME VE SAĞLIKLI STRESSİZ  ORTAM SAĞLAMA

 9-  DOĞAYA SALINIMI ZARARLI ATIKLARIN ORTADAN KALDIRILMASINDA 

 10- ENDÜSTRİYEL ATIKLARIN TEMİZLENİP YOK EDİLMESİNDE

 11- LAĞIM, DERE, GÖLET VE KOKU PİSLİK YAYAN  ALANLARDA

 12- ATIK TESİSLERİNDE

 13- ARITMA TESİSLERİNDE

 14- ÇEVRE KORUMADA

 15- EKOSİSTEMİN DÜZENLENMESİNDE

 16- BALIK VE BENZERİ SUDA YETİŞEN CANLILARIN YETİŞTİRİLMESİNDE,

 17- ARICILIK YETİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIKLARININ KORUNMASINDA

 18- EV,  İŞYERİ  YAŞAM ALANLARINDA KİMYASAL ZARARLARDAN ALERJEN KOKU VE PARAZİTLERDEN  KORUNMADA

 19- DOĞADA  HOYRATÇA KULLANILARAK ZARAR VERİLEN EKO SİSTEMİN TEKRAR DOĞAL HALİNE GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMESİNDE KULLANILIR.   

 20- DAHASI DA BİRÇOK ALANDA FAYDALARI ARAŞTIRILMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.

TÜRKİYE BİYOLOGLAR BİRLİĞİ ÖZVERİ EMEK VEÜLKEMİZ İÇİN GÖNÜLLÜ DANIŞMANLIĞIMIZI DA YAPMAKTADIR

(DİĞER DANIŞMANLARIMIZIN YANINDA ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTERİZ, ÇÜNKÜ TÜRKİYE BİYOLOGLAR BİRLİĞİ ÜLKEMİZDE AKREDİTE OLMUŞ ÇOK ÖNEMLİ BİLİM İNSANLARIMIZIN YÖNETİMİNDEDİR.)

 

DÜNYADA EN ÇOK KULLANILAN ALAN OLAN

TARIM'DA BAYKAL EM1' in 

        TOPRAĞA ETKİLERİ

  1. •Tarlada kalan ürün kalıntılarının doğal ayrışmasını hızlandırır.

  2. •Toprakta agrega oluşumunu teşvik eder ve sıkıştırmaya karşı direnci arttırır.

  3. •Kök oluşumunu hızlandırır.

  4. •Topraktaki besin maddelerinin canlılığını ve bulunabilirliğini arttırır.

  5. •Toprak yapısını ve gözenekliliğini artırmaya yardımcı olur.

  6. •Nematod gibi hastalıklara engel olur ve toprağın biyolojik olarak düzeltilmesini sağlar.

  7. •Toprak sıcaklığını 4-5 derece artırarak dona karşı daha mukavemetli hale getirir.

  8. •Verimli katman toprağı 60-80 cm derinliğe kadar doğal hava ve su için yumuşamayı sağlar.

  9. •Çimlenme, çiçeklenme, başaklanma, kardeşlenme ve mevye verimini artırır.

  10. •Toprağın derin katmanlarında azot, potasyum, fosfor ve eser elementler biriktirir.

  11. •Hasat dönemini 15 ile 30  gün erken alınmasını sağlar.

  12. •Sebze, tahıl ve meyvelerin etkililiğini ilk yıl % 30-50 oranında arttırır . 

  13. •Çiçek bitkilerinde pedinküllerin sayısı ve çiçeklerin büyüklüğü artar

  14. •Çevre dostu tarım ürünlerinin yetiştirilmesini teşvik eder

  15. •Bitki meyveleri yüksek miktarda besin içeriğine sahip olur.

  16. •Meyvelerin tadı ve kalite göstergelerini iyileştirir.

  17. •Daha yüksek vitamin, karoten, nişasta, protein vb. oluşmasını sağlar.

  18. •Bitkileri hastalıklardan koruyarak zararlı mikroorganizmaların oluşmasını engeller.

  19. •Organik maddeleri işleyerek toprak verimliliğini etkili bir şekilde geri kazandırır

  20. •Bitkiler için kolayca mevcut olan besin sayısında artışa neden olur;

  21. •Sera’da toprağı değiştirmeden aynı mahsulün tek bir yerde yetiştirilmesini mümkün kılar 

  22. •Daha yüksek kalite ve fiyatla rekabetçi ürünler elde etmeyi mümkün kılar.

  23. •Daha fazla etkili olması için, Baykal Em1i ilkbahardan sonbahara kadar kullanılır.

  24. •1  litre Baykal Em1 ile hazırlanan 100 litre solüsyon 5 ton tam organik gübreye eşdeğerdir.

  25. •Raf ömrünü önemli ölçüde artırır, bozulmaları doğal olarak geciktirir.

  26. •Hastalık ve zararlıların azalması veya yok edilmesine yardımcı olur.

 TOHUMA ETKİLERİ...

•Bitkilerin zararlılara ve hastalıklara karşı doğal direncini arttırır.

  1. •Çimlenme hızını artırır.

  2. •Tohumun organik olmasını sağlar.

  3. •Bitki büyümesini destekleyen rizobakteri olarak etkisi nedeniyle,

  4. • Çimlenmeden fidelerin ortaya çıkmasına kadar kök ve köklerin canlılığını arttırır. 

  5. Fide yaşam şansını artırır.

BİTKİYE ETKİLERİ...

  1. •Bitkilerin zararlılara ve hastalıklara karşı doğal direncini arttırır.

  2. •Bitkilerin görsel görünümünü  renk, boyut ve yapısını iyileştirir.

  3. •Toprağın derin katmanlarında azot, potasyum, fosfor ve eser elementler biriktirir.

  4. •Hasat dönemini 15 ile 30  gün erken alınmasını sağlar.

  5. •Sebze, tahıl ve meyvelerin etkililiğini ilk yıl % 30-50 oranında arttırır . 

  6. •Çiçek bitkilerinde pedinküllerin sayısı ve çiçeklerin büyüklüğü artar

  7. •Çevre dostu tarım ürünlerinin yetiştirilmesini teşvik eder

  8. •Bitki meyveleri yüksek miktarda besin içeriğine sahip olur.

  9. •Meyvelerin tadı ve kalite göstergelerini iyileştirir.

  10. •Daha yüksek vitamin, karoten, nişasta, protein vb. oluşmasını sağlar.

  11. •Bitkileri hastalıklardan koruyarak zararlı mikroorganizmaların oluşmasını engeller.

  12. •Organik maddeleri işleyerek toprak verimliliğini etkili bir şekilde geri kazandırır

  13. •Bitkiler için kolayca mevcut olan besin sayısında artışa neden olur;

ÜRÜNLER